perjantai 8. helmikuuta 2013

haaste.

"Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen." 






Millaista ruokaa koirasi syö/syövät?

Haluan syöttää Nemolle laadukasta ruokaa. Oon aina tykännyt eläinten ruokkimisesta ja haluan antaa niille sellaista mistä ne tykkää ja mikä auttaa niitä pysymään terveenä!
Nemo syö Royal Caninin Mini Adulttia ja seassa milloin mitäkin markettiruokaa tuomassa vaihtelua. Kerran päivässä annan myös n. 50g märkää ruokaa, ennen syötettiin milloin mitäkin, nykyään ollaan ostettu kätevyyden vuoksi Pedigreen 12 x 100g laatikko. Jauhelihaa annetaan myös silloin tällöin.
Äidin luona Nemo syö Cesaria n. 75g päivässä, koska sielä Nemo liikkuu enemmän.


 Miksi juuri tämä rotu?

Tähän on aika vaikea vastata, koska en erityisesti pidä pienistä koirista (omana). Chihuahua vaikutti fiksulta vaihtoehdolta pikkukoiraksi (isoa koiraa ei voitu ottaa). Se on myös kokonsa puolesta ollut ihan kätevä toisaalta, toisaalta siitä on myös haittaa.. Otettiin lyhytkarvanen koira siksi ettei irtoisi karvoja niin paljon, mutta Nemolla ainakin on niin pitkää karvaa mitä irtoaa jatkuvasti että ei mennyt ihan putkeen siinä mielessä.. Toista chihua en enää ota, joten tähän kysymykseen on aika vaikea vastata.



 Minkä rotuisen koiran haluaisit?

Tää on helppo! Mulla on ihan kamala koirakuume.. Haluaisin pinserin!  Toinen koiraunelma on dobermanni. Oon ajatellut tehdä tästä aiheesta ihan oman postauksensa...





Paljonko aikaa käytät koirasi ulkoiluttamiseen?

Tää vaihtelee aika paljon monestakin syystä. Oon aina koulun jälkeen tosi väsynyt ja lenkkeilyä on rajottanut myös reilu vuosi sitten puhjennut nivelpsoriasis (joka on onneksi helpottanut!). Näin talvella Nemokaan ei ole mikään innokas lenkkeilijä. 
Viikolla Nemo käy muutaman kerran päivässä pihalla tekemässä tarpeensa ja illalla saatan käydä juoksemassa sen kanssa. Viikonloppuisin käydään yleensä pidemmällä lenkillä ja joskus myös koirapuistossa.


Onko sinulla muita eläimiin liittyviä harrastuksia, kuin koirat?

Ratsastus, mikä on kyllä jäänyt Vaasaan muuton jälkeen paljon vähemmälle. Kuvailen myös mielelläni eläimiä. 


Oletko onnistunut täysin koirasi koulutuksessa, jos et missä meni vikaan?

Nemon kanssa olen mielestäni onnistunut aika hyvin. Se on suhteellisen tottelevainen vaikka se osaakin olla täysi riiviö. Näihin ongelmakohtiin kyllä ollaan nyt keskitytty enemmän, että eiköhän tosta vielä ihan hyvä tule. 





Mitä suunnitelmia sinulla on koiralle/koirille tänä vuonna?

Nemon käyttäytymistä koitetaan muuttaa etenkin aggressiivisuuden/arkuuden osalta. Nemo pitäisi saada myös rauhoittumaan. Kesälle oon suunnitellut mätsäreitä Nemolle jos kaikki menee niinkun pitää.
Jennille ollaan suunniteltu kesälle näyttelyitä, koitetaan sille varmaan toista sertiä metsästää. Ja sitä pitää viedä myös uimaan!


Uros vai narttu? Perustele. 

Ei periaatteessa mitään väliä, kumpikin käy. Mieluummin ehkä kuitenkin uros. Tykkään yleensä uroksista ulkonäöllisesti enemmän koska ne on massiivisempia.

 

Mitä mieltä olet koirasusista, tahtoisitko itse sellaisen?

Hienoja eläimiä, mutta itse en ottaisi. Koirasusi on vaikea koira, se on myös aika uusi rotu eikä siitä ole tietoa hirveästi mm. joidenkin mielestä koirasusi on vaarallinen, onko se? Kuka haluaa vaarallisen koiran?
Mun veli haaveilee koirasudesta... 




Entä mitä mieltä olet sekarotuisista? Hyvät ja huonot puolet.

Koiria siinä missä muutkin. Hyviä puolia on se, että ne yleensä pysyvät terveinä. Huonoja on se ettei niiden kanssa voi tehdä kaikkea mitä paperillisten puhdasrotusten kanssa ja koska niiden suvusta ei ole tietoja, niin ei ole myöskään mahdollisista perinnöllisistä sairauksista. Nemohan on periaatteessa sekarotuinen, ei eri rotujen sekoitus, mutta paperiton koira on periaatteessa sama asia kun sekarotuinen. Voiko paperittomasta koirasta olla varma että siinä ei ole toista rotua? Ja ne perinnölliset sairaudet?


Millaista olisi ilman koiraa?
Ehdottomasti helpompaa ja rahaa jäis enemmän. Mutta olis myös paljon tylsempää. Meillä on aina ollut koiria, muutaman vuoden olin ilman eikä se tuntunut oikealta.




Ja seuraavat kysymykset tulevat tässä:

1.  Onko paperiton koira sama asia kuin sekarotuinen?
2.  Mitä koirasi syövät?
3. Harrastatko koirasi kanssa jotain, mitä?
4. Onko tulevaisuuden suunnitelmia koirien kanssa, mitä?
5. Miksi juuri tämä rotu?
6. Minkä rotuista koiraa et voisi kuvitella omistavasi?
7. Minkä rotuisen koiran haluaisit?
8. Mitä mieltä olet typistämisestä?
9. Pitäisikö kaikki koirat laittaa rekisteriin, mukaanlukien sekarotuiset?
10. Minkälaisia koiria sinulla on ollut?
11. Pidätkö isoista vai pienistä roduista enemmän?

Haastan kaikki koiraihmiset tekemään tän! :>

1 kommentti:

  1. Moi :)! Teen tän haasteen huvikseen :).
    Mun blogin osoite on:http://elainfarmi.blogspot.fi/
    T:Suvex

    VastaaPoista