lauantai 3. toukokuuta 2014

Hammaskiven poistossa

Nemon henki on haissut jo jonkin aikaa melkosen pahalta, varattiin sitten vihdoin aika hammaskiven poistoon reilu kuukausi takaperin. Nemolla oli ikenet vähän tulehtunut ja pari hammasta jouduttiin ottamaan edestä pois, mutta muuten mitään ihmeellistä ei ollut. Heräileminen oli Nemolle vähän hankalaa tällä kertaa, koko päivä meni vähän tokkurassa. Saatiin 10pv antibioottikuuri ja pari päivää annettiin pelkästään pehmeää ruokaa, mutta syötin kyllä viikon normaalia enemmän lihaa koska nappuloiden syöminen näytti vähän hankalalta.

Oon nyt koittanut puhdistaa Nemon hampaita vähän paremmin ettei hammaskiveä kertyisi niin paljon. Oon ihan harjannut hammasharjalla ja ostin koirien ns. hammasharjaluita, mutta tuntuu että niistä ei ole kyllä mitään apua. Henki ei haise enää yhtä pahalta, mutta haju ei kyllä kokonaan kadonnutkaan.

En tiedä onko pienten koirien suun hoitamiseen panostettava sitten enemmän, vai miksi meidän koirilla ei ole ollut aiemmin hampaissa mitään. Tästä lähtien täytyy koittaa panostaa enemmän Nemon hampaiden hoitoon ettei raukalta putoa kaikki hampaat suusta. Nemo vaan ei erityisemmin pidä hampaiden harjaamisesta ja tuntuu tosiaan että noista luista ei ole oikein mitään hyötyä.. 

Miten te ehkäisette koirien hammaskiveä?



2 kommenttia:

  1. Pienet koirat ovat alttiimpia hammaskivelle kuin isot koirat. Lisäksi useilla chihuilla on huono hammaslaatu, kuten omallakin. Jokin aika sitten tehtiin koiralleni hammashoito ja siinä samalla vedettiin alaleuan heiluvat 4 etuhammasta pois.
    Meidän Wupella toimii kuivat leivänkannikat hammasharjana. Sehän ei tietenkään käy, jos koira ei siedä viljoja.
    Tervetuloa blogiini lukemaan meidän kokemuksiamme!

    VastaaPoista
  2. Väinöllä ja Veetillä ei oo kertaakaan ollu mtn sanottavaa hampaissa, johtuukohan siitä että niiden pääravinto on kuitenkin raakalihat ja luut, joita ne järsii :)

    VastaaPoista