keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Mätsäreitä


Pääsiäisenä käyntiin Parkanon mätsärissä. Jouduttiin odottelemaan kauan kehään pääsyä viileässä ilmassa ja hetkeä ennen kehään menoa huomasin, että Zira aloitti juoksun. Kuten arvata saattaa niin koiralla lopahti mielenkiinto ja kehässä se oli tosi nihkeä eikä mikään kiinnostanut. Liikkeiden esittäminen oli ainoa asia mikä onnistui, vaikka sekään ei niin hyvin kun aiemmin. Seistä Zira ei malttanut ollenkaan, kiemurteli vaan. Tuomarin tullessa katsomaan hampaita Zira oli sitä mieltä että ei tänään, yritti vaan karkuun ja kiemurteli. Tuomari oli onneksi mukava ja käytti meidän kanssa aikaa niin kauan että Zira suostui näyttämään hampaat ja saatiin ihan ok kokemus. Sininen nauha saatiin. 

Pääsiäisen mätsäristä jäi vähän huono fiilis. Ziran ensimmäinen virallinen näyttely on nyt lauantaina, joten sunnuntaina otettiin suunnaksi juoksuista huolimatta Kankaanpään mätsäri. Aluksi ajattelin etten viitsi lähteä kun Zira on juoksujen takia vähän sen oloinen ettei nämä hommat kiinnosta, mutta koska saatiin seuraa niin päätettiin sitten kuitenkin lähteä nopealla varoitusajalla Kankaanpäätä kohti. 

Koska mukana oli Ziran veli Jymy, niin meno oli aika villiä. En sitten lähtenyt liikaa toppuuttelemaan, ajattelin että tuomarin kohtaaminen voisi sujua paremmin vähän vallattomammassa mielentilassa. Kehään otettiin 4 koirakkoa samaan aikaan, ja Jymy oli tietysti kehässä meidän kanssa. Onneksi meidän välissä oli kuitenkin yksi koira! 
Zira antoi tuomarin katsoa hampaat hyvin ja eikä muutenkaan yrittänyt paeta paikalta. Tuomari myös kehui että Zira on todella hyvässä kunnossa. Tässä kohtaa olin jo hyvin hyvin tyytyväinen. Juoksemisesta ei ollut taaskaan mitään ongelmia, koitin juoksuttaa nyt vähän pidemmällä narulla ja se tuntui toimivan hyvin - ei rikkoja laukalle ja me jopa juostiin aika kovaa! Meillä on ongelmana vähän se, etten uskalla juosta tarpeeksi kovaa rikkojen pelossa ja sitten se menee sellaiseksi hölkkäilyksi. Seisottamista kokeilin myös eri tyylillä, heitin namin maahan jotta sain molemmat kädet käyttöön, aiemmin olen pitänyt namia kädessä Ziran nenän edessä. Tämä uusi tyyli tuntui olevan parempi. Saatiin punainen nauha, mutta punaisissa ei taaskaan sijoituttu. Omistaja oli silti super tyytyväinen, Z esiintyi niin hienosti taas! Nyt ollaan lähdössä paremmilla mielin ensimmäiseen näyttelyyn. 

Kankaanpään ryhmänäyttely on siis nyt lauantaina, sinne on ilmoitettu 5 pinseriä. Ensi viikon sunnuntaina suuntana onkin Vaasa kv, johon on ilmoitettu vaan 2 pinseriä, Ziran lisäksi yksi uros on tulossa. Näitä nyt sitten jännitetään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti